Kamerarendszerek telepítése és üzemeltetése a bolti lopások megelőzésére

Biztonsági kamera rendszerek CCTV telepítése

Az Astrasec az egészen kis üzletektől a legnagyobb áruházakig minden méretben, változatos körülmények között végez biztonsági kamera rendszer telepítést.

A folyamat lépései:

Biztonsági zártláncú kamera rendszer tervezése

A helyszínről alaprajz, vagy felmérés alapján készítünk egy tervet, amely a kamerák elhelyezését tartalmazza továbbá azt, hogy melyik kamera milyen fókuszú, milyen képfelbontású.

Egészen kis távolságokra alkalmas lehet a 700 tévésoros SONY, vagy SHARP chiper analóg kamera is, amely már egészen értékelhető élőképet ad.

Ha inkább a felvételeket szeretnénk visszanézni, akkor jó tudni, hogy a DVR mindig gyengébb minőségben rögzít, mint az élőkép volt. Analóg kameráknál ezért általában nehezen lesznek a felvételeke szereplő személyek beazonosíthatóak.

Jobb minőségű élőképe, illetve rögzített képet biztosítanak az IP, vagy  a HD-SDI kamerák. Elvárás a legalább HD minőségű élőkép, 1 megapixel (MP) felbontás. Az NVR rögzítő típustól függőe már igen éles, jó felbontású felvételt tud rögzíteni.

A bizonsági kamera rendszer kivitelezési folyamata: biztonsági kamera rendszer telepítés

A CCTV (zártláncú biztonsági kamera hálózat) kiépítését a kábelek behúzásával, illetve a DVR /  NVR elhelyezésére szolgáló terület kialakításával végezzük. Erősen ajánlott az ún. rack szekrények használata,

amelyek megvédik a DVR / NVR-t. egyes típusok még a hűtésről is gondoskodnak.

rack szekrény dvr, vagy nvr tárolására biztonsági kamera rendszer kiépítésekor

A biztonsági kamerák elhelyezése a végleges helyükre

Függetlenül attól, hogy IP kamera, vagy analóg kamera rendszer kerül kiépítésre, minden esetben a kamerákat élőképpel is tesztelni kell. Ilyenkor többnyire csak a finom beállítások történnek meg, minimális módosításal a tervhez képest. Ha a később árukihelyezés még bizonytalan, akkor praktikus mindenhová vario fókuszos ip, vagy analóg kamerát elhelyezni. A vario fókoszos kamerával ugyanis növelhetjük (vagy éppen csökkenthetjük) a megfigyelt területet.

A zártláncú biztonsági kamera rendszer beüzemelése

A kamerák kihelyezése során folyamatosan zajlik a tesztelés, a finombeállítások.

Az összes kamera beüzemelését kövtően a képrögzítés minőségét állítjuk be.

Végül, ha a Megrendelő igénye arra is irányul, akkor az internetre is csatlakoztatjuk a rendszert. Fontos megjegyezni, hogy több t-comos router alkalmatlan a képtovábbításra, ilyenkor sajnos új routert kell vásárolni. A távoli eléréshez még szükséges vagy egy fix IP címes internet előfizetés, vagy előfizetés egy ún. dns szolgáltatóra. Ezek a költségk nem képezik a rendszer árát, hiszen az internet szolgáltatást más szolgáltatók biztosítják, nem pedig az Astrasec.

 

A kamera rendszer használatának betanítása

A rendszer műszaki átadását követően a használat betanítása történik meg.

 

A CCTV kamera rendszer üzemeltetési útmutatója, dokumentációja, garancia levél, jótállás

Az üzemeltetési útmutató minden esetben vagy emailben kerül megküldésre, vagy pedig az importőr/ forglamzó oldaláról a típusszám alapjá kell letölteni.

A garancia levelet / jótállási jegyet az átadáskor töltjük ki, kivéve azt az esetet, amikor maga a számla jótállási jegy.

 

Meghibásodás, javítás

Amennyiben a kamera képe "elmegy" először a scatlakozásokat kell megmozgatni a DVR / NVR-nél, illetve a kameráknál.

Meg kell győződni arról, hogy a DVR / NVR, illetve a kamera kap-e áramot!

Kapcsoljuk ki, majd kis szünet után be a DVR /  NVR -t.

Fontos információ: a képrögzítők bizonyos időszakonként újraírják a lemezt. Ezért ha valami eseményt vissza akarunk nézni, le akarunk másolni, akkor minél hamarabb tegyük ezt meg, mert a felvétel letörlődhet! Ha hosszabb ideig kihúzzuk a rögzítőt (DVR / NVR), akkor a rajta lévő felvétel véglegesen tönkre mehet!

Hibaigényét a fentiek, illetve az üzemeltetési útmutatóban szereplő egyb tanácsok elvégzése után jelentse be! Az eszközöket a forgalmazó javítja az arra kijelölt szervizekben, amelyek a jótállási jegyen szerepelnek.

Készséggel állunk segítségére!