Napelempark elektromos kerítés

Kültéri kerítés védelem:

A kerítés rendszer elektromos vezetékekből áll, amelyek nagyfeszültségű impulzusokat továbbítanak, és ez elijesztő, nem életveszélyes áramütést okoz a behatolónak. A kerítésen elhelyezett figyelmeztető táblák és maga a kerítés erős pszichológiai hatást váltanak ki, megelőzve ezzel a nemkívánatos behatolást. Abban az esetben, ha a betolakodó elszánt, és a kerítést megérinti, akkor egy, - az egészségre ártalmatlan - áramütést kap, ami az elrettentő hatást még tovább fokozza. A rendszer figyeli a kerítés megrongálását is. A központi energiaadó egység nagyfeszültségű impulzusokat generál egy beépített akkumulátoros áramforrásból. Ezeket az impulzusokat, a nagyfeszültségű kábeleken keresztül a kerítésbe vezetjük. Az elektromos kerítés egyik nagy előnye, hogy képes különbséget tenni egy alkalmi birtokháborító és egy elszánt behatoló között. Az alkalmi birtokháborítót elrettenti a kerítés maga, vagy az áramütés. Az elszánt behatolónak meg kell birkóznia a kerítéssel, mint pl. elvágni vagy megrongálni a kerítésszakaszt. Ebben az esetben  szólal meg a riasztó. Tehát a téves riasztás lehetősége teljesen ki van zárva! A legtöbb egyéb biztonsági rendszer azután aktiválódik, miután a behatoló belépett a birtok, vagy intézmény területére, a mi rendszerünk eltér ettől, mert:

  • Mind vizuálisan, mind fizikailag elrettenti a leendő behatolót, így sok spontán bűncselekményt és törvénysértést megelőz.
  • Egy érzékelő folyamatosan figyeli a kerítésben lévő feszültséget, és észlel minden beavatkozást, így nyújtva rugalmas lehetőséget a biztonsági intézkedéshez, mint pl. riasztócsengők, fényjelzések, vonal a biztonsági céghez vagy előprogramozott telefonszám, stb.
  • Mivel az elektromos vezetékek a főkerítésen belül vannak, az illetéktelen személynek el kell követnie a birtokháborítást, mielőtt érintkezésbe kerülne az árammal, ami a vezetékben van.
  • E rendszer hatékonysága kiküszöböli a biztonsági őrjáratok szükségességét, mivel az őrjárati rendszer által nyújtott időszakos megfigyeléstől eltérően, szükség esetén 24 órás biztonságot is ad.
  • Áramkimaradások esetén a rendszer tovább működik, köszönhetően a beépített akkumulátornak.
  • A biztonsági kerítésnek talán legnagyszerűbb sajátossága, hogy más biztonsági rendszerekhez képest az időjárási viszonyokkal szemben messzemenően közömbös, így a téves riasztások nagy biztonsággal kizárhatók.

Elriasztás - a nagyfeszültségű sokkolás lehetősége, a fizikai akadállyal kombinálva, bármely potenciális behatolót elriaszt.
Érzékelés - a rendszer a huzalok megérintésekor, elvágásakor riasztást ad le, hiszen a feszültség ellátó egység azonnal érzékeli a változásokat.
Késleltetés, sokkolás - a behatolást nagyfeszültségű sokkolással késlelteti, időt hagyva a biztonsági szolgálat megérkezéséig.

A kerítést kizárólag egy már meglévő kerítés belső oldalára lehet felszerelni! Fontos, hogy az elektromos kerítést a külső oldalról véletlenszerűen ne lehessen megérinteni, és megfelelően ki legyen táblázva a veszély.

A rendszer emberi élet kioltására alkalmatlan és maradandó károsodást nem okoz.

A kerítés egy huzalokból álló kerítésrendszer, amelyben magas feszültségű, impulzusos elektromos áram kering. A huzalok a már meglévő kerítés belső oldalára vagy fölé helyezhetőek el. Olyan érzékelő rendszerrel ellátott, amely azonnali riasztást ad le, érintés, rongálás, átvágás esetén, szirénázás, fényjelzés lép életbe. A rendszer más biztonságtechnikai rendszerekkel integrálható, GSM rendszerhez, már meglévő riasztórendszerhez köthető.