Pénztárgép

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKEH (Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal) Metrológiai Hatósága július 11-én három társaság számára adott ki 30 napos ideiglenes engedélyt a NOVITUS által gyártott SENTO típusú pénztárgép forgalmazására. Ez az első típus, mely megkapta az engedélyt. Ez természetesen még nem azt jelenti, hogy meg is lehet vásárolni ezt a pénztárgépet. A gyártó most egy 50-100 darabos teszt sorozatot gyárt le, melynek segítségével nagyobb volumenben tudják tesztelni az eszközt, valamint az online kapcsolatot a NAV-al, így könnyebben ki tudják szűrni az esetleges hibákat, és orvosolni tudják az MKEH által feltárt problémákat. Ezek után kezdődhet meg a pénztárgép sorozat gyártása. A forgalmazók információja szerint ez még legalább egy hónapot vesz igénybe.

Az engedélyt nyert modell egy kiskassza, ezért olyan kereskedelmi egységek számára alkalmas, ahol a pénztárgépek nincsenek készletnyilvántartó programmal összekötve, és nincs szükség az árucikkeket tartalmazó forgalmi adatokra. Cégünk eddig is forgalmazott Micra gyártmányú pénztárgépeket, így a Micra Sento pénztárgép megjelenése után a mi kínálatunkban is elérhető lesz. Az ára mostani információk szerint 170-200 ezer Ft+ÁFA között lesz.

 

Egy másik partnerünk információja szerint, az Euro-150 Flexy pénztárgép engedélyeztetése is a célegyenesbe került, és heteken belül megindul a gyártás, mivel a hardver tervek véglegesítésre kerültek. Így az engedély megkapása után várhatóan hamarabb rendelkezésre fognak állni az új pénztárgépek. Ez a pénztárgép is elérhető lesz kínálatunkban várhatóan 130 ezer Ft+ÁFA körüli áron.

 

Amennyiben valamelyik típus elnyerte a tetszésüket, kérjük, jelezzék számunkra. Természetesen további pénztárgépek is várakoznak még engedélyeztetésre, ezért a kínálat tovább fog szélesedni, hogy mindenki választhasson a pénztárgépek tudása és saját pénztárcája szerint.

 

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az NGM mintegy 200 ezer pénztárgép cseréjére számít, és a NAV a határidő letelte után sem fog büntetni, amennyiben a kereskedő bizonyítani tudja, hogy már leadta megrendelését az új típusú pénztárgépre.

 

 

A fentiek tekintetében kérjük Önöket, hogy alaposan fontolják meg, hogy vállalkozásuk számára milyen fajta pénztárgépre, vagy kasszarendszerre van szüksége, és csak akkor hozzák meg a végleges döntést, amikor az Önök számára szükséges eszközökből már megfelelően nagy választék lesz elérhető. A NAV korábbi közlése szerint senkit nem fognak megbírságolni addig, amíg elegendő számban nem állnak rendelkezésre az új pénztárgépek.

Fontos:

A pénztárgépek cseréje több üzlet működésében fog zavarokat kelteni. A megszokott ellenőrzési módszereken változtatni kell.

A hiány megelőzése érdekében kérje egyedi biztonságtechnikai, áruvédelmi megoldásainkat!